SMALFILMSÖVERFÖRING

KOLLA PÅ VIDEO

SUPER 8 FILM FRÅN 1976 DIGITALISERAD AV REEL ONE RANK CINTEL MILLENNIUM II DIGITAL SCANNER. FOTOGRAF: PENTTI O. HAIKONEN

MED DEN BÄSTA KVALITETEN I FINLAND ... SD, HD, 2K, 4K


Smalfilmer överförs med samma filmskannrar som 35 mm och 16 mm professionella filmer. Vid filmöverföringar läser en 4K professionell skanner in varje ruta in i minnet digitalt i realtid.

Skärpan är i toppklass. Bildens konturer kan betonas. Alla färgområden kan korrigeras och det finns inget flimmer i bilden.

Rank Cintel 4K-skannern accepterar också gammal och torkad film. Om filmen är konvex kan den rätas ut genom att justera lufttrycket. På det sättet är filmen skarp över hela bildområdet.

Även om 8 mm film ofta inte innehåller HD-information, är HD-överföring ibland mer kompatibel till exempel med en videoprojektor

LJUS- OCH FÄRGKORRIGERINGAR INKLUDERAS I PRISET


I Reel One görs alltid ljus- och färgkorrigeringar under överföringen. Om filmen är mörk stoppas skanningen och mera ljus läggs till i filmen. Om filmen är för ljus, tas ljuset ner.Detta är ett hantverk, vilket möjliggör det bästa slutresultatet. Ingen automat kan upptäcka exponeringsvariationer korrekt i rörlig bild. Det är viktigt att reparationerna görs under överföringen. En för mörk bild kan inte göras ljusare efteråt, och genombrända sommarbilder kan inte korrigeras senare.

Du kan få den färdiga sammanställningen i alla digitala format.